Veselé Velikonoce opět s receptem

28. března 2016 v 15:04 | Janah
O tom, jak se ve Švédsku slaví Velikonoce, už jsem psala tady a třeba i tady. Jen jsem mezitím zjistila, že koledování malých čarodějnic a čarodějů se neomezuje pouze na pondělí, ale probíhá vlastně celé svátky.


Už se tu na blogu stalo dobrým zvykem popřát Velikonoce s nějakým tím receptem, a i když je to letos na poslední chvíli, tradici opět naplním.

Tak do toho:

Pečený mrkvový salát s citrusovou zálivkou

800g mrkve
1 červenou cibuli
150g lusků cukrového hrášku (takové ty celé, placaté lusky)
cca 80g -100g baby špenátu

zálivka:
1 lžíce šťávy z citrónu
3 lžíce šťávy z pomeranče
1 lžíce kremžské nebo podobné hořčice
1 malý stroužek česneku
olivový olej, sůl

Troubu nastavte na 225°C, oloupejte mrkev, a podélně ji nakrájejte na špalíky. Pak ji vložte na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, pocákejte trochu olejem, osolte, pečte asi 20 min., čas od času promíchejte.

Plech vztáhněte přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli a hráškové lusky, a znovu pečte asi 5 -10 minut.

Na zálivku smíchejte všechny ingredience. Obsah plechu přendejte na větší mělkou mísu, přidejte špenát a přelijte zálivkou. Ochuťte solí, pepřem, a můžete posypat opraženými dýňovými semínky.

Je to moc dobré a navíc zdravé, tak proč to nezkusit? Obrázek receptu bohužel nemám, nedalo se to stihnout!




Přeji všem hezký zbytek svátků a dobrou chuť!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 28. března 2016 v 15:24 | Reagovat

Já (podobně jako velikonoční zajíček) raději mrkvičku sysrovou...

2 signoraa signoraa | Web | 28. března 2016 v 15:46 | Reagovat

I já přeji krásný zbytek Velikonoc. :-D
Recept je zajímavý, nevím, zda se odhodlám k jeho vyzkoušení. Také raději konzumuji zeleninu v syrovém stavu. :-)

3 Jitka Jitka | Web | 28. března 2016 v 16:15 | Reagovat

Recept je zajímavý, ale i já mám raději mrkvový salát za syrova. Pěkný zbytek velikonočního pondělí. :-)

4 VendyW VendyW | E-mail | Web | 28. března 2016 v 17:48 | Reagovat

Chmmmm, syrová nebo pečená tak i tak je dobrá! :-D

5 Jarka Jarka | Web | 28. března 2016 v 20:09 | Reagovat

No to je škoda, že chybí fotka, čekala jsem recept na něco sladkého a ono je to cosi zeleninového. Mě by pečená zelenina nevadila, ale představu o tom, jak to asi může chutnat, nemám. :-P  :-D

6 MirekČ MirekČ | Web | 29. března 2016 v 9:29 | Reagovat

Dušenou mrkev můžu. A všechny suroviny jsou u nás k mání, takže se do toho můžu pustit. ;-)

7 Janah Janah | Web | 29. března 2016 v 16:01 | Reagovat

[1]: Je to dobré na řezáky :-)

[2]: Já to střídám, ale každému dle jeho chuti :-)

[3]: Taky mám ten syrový salát moc ráda, střídám to ;-)

[4]: Souhlas! :-P

[5]: Sladké velikonoční recepty, máme asi lepší než Švédi. Salát vyzkoušej a chuť poznáš, :-)  je to takové sladkokyselé, ale žádné extrémy.

[6]: Tak dej pak vědět, jak to chutnalo. :-)

8 Ji Hei - Fotografie Ji Hei - Fotografie | E-mail | Web | 30. března 2016 v 12:07 | Reagovat

Nádherné velikonoční fotečky :) a zajímavý recept na chutné papání - děkuji! :)

9 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 27. dubna 2016 v 17:07 | Reagovat

:-)Samé dobré věci jsou v receptu použity, tak bych jej měla vyzkoušet. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama