Naložte si módní rybu

21. prosince 2010 v 23:06 | Janah |  Recepty
Tahle ryba na mě vyskočila z každého vánočního časopisu, co jsem si koupila. Recept je totiž z knihy o švédských Vánocích, a patrně od nějakého provařeného kuchaře. Vybrala jsem ho záměrně, protože je velmi neobvyklý a jeho realizace vyžaduje jistou dávku odvahy.


Svařákový sleď


Budete potřebovat:

1       sáček koření na svařené víno(případně stačí hřebíček a skořice)
2-3    bobkové listy
5       kuliček černého pepře
1/2dl rozinek
2dl    octa 8%
3dl    cukru krupice, lepší je ale třtinový
3dl    vína na svařák
1dl    vody
1       cibule krájená na kolečka
1/2cm čerstvého zázvoru nakrájeného na tenké plátky (nemusí nutně být)
cca 400g čerstvého sledě ( nebo zmraženého, nebo naloženého v soli)

Svařte spolu vodu, víno, všechno koření, rozinky,ocet a cukr, vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí.Nechte trochu vychladnout.
Opláchněte sledě a nakrájejte je na menší kousky. Narovnejte cibuli, zázvor a sledě do zavařovací sklenice a zalijte nálevem i s kořením a rozinkami.Uzavřete.

Nechte dva dny odstát, potom servírujte.

A pokud to přežijete, dejte vědět, protože já jsem to nezkoušela, sladkých rybiček tu mám přes celý rok až dost.

sill
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Wlcice Wlcice | Web | 21. prosince 2010 v 23:25 | Reagovat

Brr, to bude dobrota! :-) Zajímavě to vypadá, ale počkám si na osobní zkušenosti podnikavých a odvážných čtenářů ;-)

2 Čerf Čerf | Web | 22. prosince 2010 v 0:04 | Reagovat

Zajímavé. Nicméně pro štědrovečerní večeři dám jako stará konzerva přednost kaprovi. Klidně na červeno ale bez cukru :-).

3 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 22. prosince 2010 v 8:58 | Reagovat

Ze sklenice sledi
divně na mne hledí!

Já nejraději zavináče!
(obzvlášť po tahu)

4 Jarka Jarka | Web | 22. prosince 2010 v 9:10 | Reagovat

Ne, že bych neochutnala, kdyby mi někdo takto připraveného sledě nabídnul, ale představa náročné přípravy a následného spláchnutí do WC, mě vůbec neláká. :-P  :D

5 Lucka Lucka | Web | 22. prosince 2010 v 12:18 | Reagovat

Já bych tomu docela i věřila...bohužel, zatím jsem se dopracovala jen k tomu svářu. :-D

6 Emma Emma | 22. prosince 2010 v 17:26 | Reagovat

Ne, děkuji O_O .Pěkné vánoce všem.

7 Jitka Jitka | Web | 22. prosince 2010 v 17:31 | Reagovat

Já bych to nezavrhovala. Myslím, že mně by to mohlo chutnat.Ale nakládat by se mi to taky nechtělo stejně jako Jarce.Pěkné Vánoce na severu.

8 Macin Macin | Web | 22. prosince 2010 v 17:40 | Reagovat

Přeji klidné a pohodové vánoce :-D

9 Jana Jana | Web | 22. prosince 2010 v 18:20 | Reagovat

Tak na takové pochoutky já nejsem, radši si naložím ořechy do medu... ;-)  :-D  :-D  :-D Janah, děkuji za přáníčko a přeji krásné svátky i k vám na sever... :-)

10 ichos ichos | Web | 22. prosince 2010 v 18:36 | Reagovat

spojení "provařený kuchař" nemá chybu :D Já budu mít tradičné kapra, ale jinak ryby mám ráda po celý rok, tak třeba na sledě dojde.

11 Jája Jája | Web | 22. prosince 2010 v 19:16 | Reagovat

Tak to je naprostá bomba recept... i si libuju, jak všechny ty ingredience máme doma... akorát toho sledě tam vůůůbec nepotřebuju, stačí tak, hezky postupně od začátku  :-D :-D :-D :-D

12 Jarmila Jarmila | Web | 22. prosince 2010 v 20:47 | Reagovat

No, nevím, nevím. Nemám odvahu to zkoušet jíst, natož vyrábět. :-D
Janah, přeji ti krásné Vánoce, plné dárků a pohody. :-)

13 Anna Anna | Web | 22. prosince 2010 v 20:57 | Reagovat

Já si na sledě nechám zajít chuť a budu se těšit na pstruha na kmíně :-D
Jinak přeju hezké svátky :-)

14 helena-b helena-b | Web | 22. prosince 2010 v 21:47 | Reagovat

Já mám ráda rybu v jakémkoliv provedení, třeba to není špatné, ale dám přednost našemu českému vánočnímu kaprovi.
Přeji krásné Vánoce. :-P

15 Ducii Ducii | Web | 23. prosince 2010 v 9:56 | Reagovat

No nějak mě to neláká, zůstanu trapně radši u klasického českého obalovaného kapříčka:-)

16 Jarka Jarka | Web | 23. prosince 2010 v 13:30 | Reagovat

Ahoj Janah, přeji tobě a celé tvé rodině, šťastné a veselé Vánoce. Prožij svátky v klidu a ať se ti vyplní všechna přání!! :-)

17 š š | Web | 23. prosince 2010 v 14:16 | Reagovat

mám ráda vše naložené. i toto mě vcelku láká :)

18 Marie Marie | Web | 23. prosince 2010 v 15:11 | Reagovat

Janah, děkuji za přání. I já Ti přeji krásné a klidné prožití vánočních svátků. :-)

19 JiHei in Natura - Fotografie JiHei in Natura - Fotografie | Web | 23. prosince 2010 v 15:23 | Reagovat

Přeji krásné Vánoce, zdraví a štěstí v roce 2011 :-) .

20 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 26. prosince 2010 v 23:47 | Reagovat

To já bych si pochutnala. :-)

21 Romi Romi | Web | 30. prosince 2010 v 17:20 | Reagovat

Vypadá to zajímavě. Bohužel by mě to skolilo..mám alergii na ryby 8-O  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama