Vánoční přání se švédskými perníčky

24. prosince 2009 v 15:48 | Janah |  Recepty
Na tomhle perníkovém pečení je skvělé, že se perník nemusí uležet, konzumovat ho můžete hned, jak vychladne. Takže až vám doma dojdou ty krásně zdobené perníčky, co jsem viděla na vašich stránkách, je ideální doba vyzkoušet tento recept.

Pepparkakor till Jul ( Vánoční perníčky)


Potřebujete:
300g másla nebo margarínu
5dl cukru
1dl sirupu (používají řepný, ale možno nahradit javorovým, případně jiným, med nedoporučuji)
1lžíce skořice
1lžíce mletého zázvoru
1lžíce mletého hřebíčku
2lžíce skořice
1lžičku mletého kardamomu
1lžíce sody bicarbony
2dl vody
1 a 1/2 l mouky

Rozpusťte tuk společně s cukrem a sirupem, až se cukr rozpustí. Koření a sodu promíchejte s vodou, zalejte tukem s cukrem, přidejte mouku a vypracujte hladké těsto.

Zabalte ho do potravinářské folie a nechte několik hodin odležet v ledničce, ideálně přes noc.

Předehřejtete troubu na 225°C. Z těsta vyválejte tenký plát, ale mnohem tenčí než na naše české perníčky (asi jako na linecké), a vykrajujte tvary. Tady frčí srdíčka.
Přeneste na plech vyložený pečícím papírem, pečte uprostřed trouby asi 5 min. (doporučuji hlídat).

Nechte vychladnout, a můžete se do perníčků pustit. Dobrou chuť a voňavé Vánoce!


Děkuji všem za projevená přání, také přeji všem svým čtenářům a jejich rodinám krásné Vánoce. Jsem moc ráda, že vás mám, bez vás bych se v tom Švédsku asi zbláznila. :-)

Čtěte příště: A protože si Švédové dávají dárky až zítra, tak se sem také pokusím zaskočit a konečně vám prozradit, kdo že je ve Švédsku nosí.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 24. prosince 2009 v 16:06 | Reagovat

Dneska to vidím spíš na řízeček ...
:-D  :-D  :-D  :-D

2 Kittanya Kittanya | Web | 24. prosince 2009 v 16:45 | Reagovat

Janah, neblázni a piš, nebo se zblázním já!! :-D

3 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 25. prosince 2009 v 7:24 | Reagovat

Ahojky, věříš, že jsem ještě nikdy neměla řepný ani javorový sirup? Něky musím vyzkoušet  ;-) Janah, my jsme taky rádi, že tě máme a že píšeš, tvoje články jsou moc a moc zajímavé.

4 Jarka Jarka | Web | 25. prosince 2009 v 9:45 | Reagovat

Ahoj Janah, cvičně jsem zapla PC, jestli se něco děje a ejhle tvůj nový článeček. Moc mě to potěšilo, patřím mezi ty které chodí rády na tvoje stránky! :-) Jsem zvědavá kdo těm Švédům dnes přinese dárečky! ;-)Užívej si svátků a rodiny!!  :-D

5 Miru Miru | Web | 27. prosince 2009 v 20:04 | Reagovat

Milá Janah, přeji fajnové dny, co zbývají do konce roku a do toho nového jen to dobré:)) :-)

6 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 28. prosince 2009 v 15:08 | Reagovat

Kde se to zaseklo?

7 MirekČ MirekČ | Web | 29. prosince 2009 v 19:23 | Reagovat

[2]: Jo,jo, tak piš, piš, piš, nebo tě sní myš!!! :-D  :-D  :-D

8 Janah Janah | 30. prosince 2009 v 22:32 | Reagovat

TO VŠICHNI Omlouvám se za tu dlouhou prodlevu měla jsem teď truchu rušné a trudné období - pochovali jsme naši Dolly, pejska, co s námi byl 17let. Jsem ale ráda, že jsme se ještě stihli užít a prožít její poslední Vánoce. Snad se s novým rokem vše obrátí k lepšímu. :-(  :-)

9 Tuutiki Tuutiki | E-mail | 31. prosince 2009 v 0:35 | Reagovat

Ahoj, a já používám místo sirupu právě ten nedoporučený med. A všem to chutná už pěknou řádku let. Přeji Ti všechno dobré do nového roku!

10 Romi Romi | Web | 31. prosince 2009 v 9:32 | Reagovat

Bez perníčků to nejde nikde:)
A pejska je mi moc líto. Dožil se díky vaší lásce a péči krásného věku!

11 Míííšááá Míííšááá | E-mail | Web | 6. února 2010 v 23:44 | Reagovat

Také je vyzkouším( ještě nevím kdy ), jsem na ně zvědavá, pak porovnám s těmi co mám na webu :-) .

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama